SOPRANOSI z novo skladbo SREČNA

 

Sopranosi nadaljujejo praznovanje z izidom nove skladbe SREČNA, za katero pravijo, da je vsekakor najbolj ženska na njihovem repertoarju.

Skupina Sopranos ne počiva. Poleg nešteto nastopov, so v zadnjih letih tudi osvežili svoj repertoar z obilico dobre avtorske glasbe, kot so Nimam Skrbi, Ukradi me nazaj, Na smeh mi gre in Ni dileme.  Danes predstavljajo svojo najnovejšo stvaritev, pesem SREČNA, za katero pravijo, da je ena bolj »ženskih« v njihovem repertoarju.

»Srečna ima tisti podton hrepenenja in ultimativne sreče v enem. V kiticah je ženska, ki je umirjena in v zavetju objema z glavo v oblakih; refren pa je razigran, konkreten, tak kot ženska je, ko ne rabi drugega kot svoje sorodne duše. Ko sem naredil melodijo sem takoj vedel, da imamo pesem, ki je izrazito ''naša'' in za Alenko. Ona ima ta primarno ženski čut, ki ga izredno dobro izraža skozi skladbe s svojim žametnim glasom,« nam je zaupal Aleš Zibelnik, avtor melodije, čemur je Alenka še dodala: »Pesem je na prvo poslušanje vsekakor preprosta, ampak zelo, zelo čutna. Se mi zdi, da je to nekako postal naš podpis, ki ga ljudje počasi sprejemajo in jim je tudi zelo všeč.« 

 

Medtem ko je besedilo napisal Rok Lunaček, so režijo videospota tudi tokrat prepustili Janu Koštricu, s katerim so že sodelovali pri pesmi Ni dileme.

»Če se z nekom ujameš, nastane dobitna kombinacija. Je pa spot nekoliko drugačen od preostalih, saj se vselej radi domislimo česa novega, drugačnega. Velik hvala Janu, ki je naše želje in ideje tudi upošteval« je za konec še dodal Frenk Nova.

 

TEQUILA z novo skladbo KARAMELA

Skupina Tequila je znova dokazala, da ji energije in idej ne primanjkuje. Po poletni uspešnici RELAX na radijske postaje že pošilja novo udarno skladbo KARAMELA, v kateri jim družbo dela Jutra Zorc.

 

 

Kim Babič, Patrik Babič, Rok Reja, Leo Fabjančič in Andrea Buršič so mlada primorska ekipa, ki pod imenom TEQUILA intenzivno osvaja slovenski glasbeni prostor. Neuničljiva energija na odru in zapeljivi latino ritmi so tisto, po čemer blestijo ter razlog, da se o njihovih zabavah še dolgo govori. Po zapeljivi SOSEDISLADKI MALI in poletnem RELAXu na radijske postaje pošiljajo svojo najnovejšo skladbo KARAMELA.

»Prvo je povsem spontano nastala melodija trobente ... in dlje kot smo jo poslušali, bolj nam je bilo jasno, da imamo pred sabo novo skladbo, ki jo želimo izdati še letos. Beseda karamela se nam je »vlekla« čez celo snemanje, posledično smo jo želeli uporabiti tudi v končni verziji besedila,« o samem procesu ustvarjanja spregovori Kim, kitarist banda.

Tudi tokrat so se odločili sodelovati z že utečeno ekipo. Med tem ko se pod melodijo in aranžma podpisuje Kim Babič, je besedilo delo priznanega tekstopisca Roka Lunačka. Skladbi prilagajo tudi videospot, delo Mikija Pavlina, v katerem jim družbo v rodnih Marezigah dela slovenska vplivnica Jutra Zorc.

 

 

BREZ SOSEDOV NE BI BILO VIDEOSPOTA

Od nepričakovanega prometnega zamaška, za katerega so bili fantje krivi sami, pa do zakopanega viličarja in večernega spoznanja, da nimajo elektrike. Za Tequilo je vsekakor intenzivni snemalni dan, ki pa se je zahvaljujoč njihovim prijateljem in sosedom dobro končal.

»Lokacija snemanja je bila na vrhu hriba, imela pa je vse, kar smo potrebovali ... no, vse razen elektrike (smeh). Plan je bil dobro razdelan, časovnica tudi, a seveda nam je uspelo nato zakopati viličarja (smeh), ki smo ga uporabljali pri določenih scenah. Kar dve uri je trajalo, da smo ga spravili ven. V tem času se je na cesti že počasi ustvarjal zamašek, ker so ljudje gledali, kaj se dogaja, kaj snemamo in ... kaj seveda ustvarjamo s tistim ubogim viličarjem (smeh). Še dobro, da smo »privabili« tudi tamkajšnje prebivalce, ker so nam na koncu še kako prišli prav, ko so nam posodili elektriko.« nam za konec še pove ekipa.

 

Vabljeni k ogledu končnega izdelka!

 

 

 Jan Plestenjak z novo skladbo DELAM SE, DELAM SE

Jan Plestenjak v jesen vstopa z že svojo tretjo skladbo tega leta 'DELAM SE, DELAM SE', ki ima zanj prav poseben pomen. Tej prilaga tudi videospot, v katerem nam tokrat razkrije svoje najbolj priljubljene kotičke domačega Strunjana.

"Nisem brez napak, a bil sem tvoj junak ... vsaj zate bil sem tak" v svoji novi skladbi 'Delam se, delam se' prepeva Jan Plestenjak, avtor glasbe in besedila, ki se te dni s svojo ekipo mudi na koncertih po Sloveniji. Kot nam je zaupal, gre tokrat za pesem, ki tudi zanj nosi velik pomen.

"Nihče ni popoln. Vsi imamo svoje napake, ki se jih zavedamo ali ne. A vedno je tam oseba, ki v nas vidi le dobro in se tega tudi oklene. To je oseba, ki lahko iz nas potegne tisto najboljše, če ji le 'dovolimo' ... ali če povem drugače: ob njih smo lahko najboljša verzija nas samih. Žal se morda prevečkrat delamo, da nam je vseeno - vseeno za vse. A resnica je daleč od tega."

Skladbi prilaga videospot, ki služi kot poklon domačemu Strunjanu, hkrati pa nas opominja, da je Naravo potrebno spoštovati, ne le občudovati.

"V Sloveniji imamo prelepo naravo, žal se tega morda premalokrat zavedamo. Sam se rad sprehajam po Strunjanu, tudi dopuste preživljam po različnih krajih Slovenije. Narava ponuja ogromno in vsekakor je vredna našega spoštovanja. Nikoli nisem razumel, kako se ljudje sprehajajo s slušalkami v ušesih. Žal mi je, da ne uživajo v zvoku vetra, valov in petju ptic v naravi."

 

V spotu nam priljubljeni umetnik predstavi bisere obale, ponudi vpogled v njegov vsakdan in predstavi ljudi, s katerimi se dnevno tudi srečuje.