STELLA TOKRAT Z ODO DRUGAČNOST

»Praznujmo raznolikost in človeškost!«

Stella, po novem diplomirana japonologinja, predstavlja svežo pop skladbo 'Takšni smo', v kateri na igriv način predaja pomembno sporočilo: Rad/-a se imej! Tej prilaga tudi igriv videospot, v katerem nas z bonboni v laseh popelje v svoj svet 'drugačnosti'.

Foto: Katja Grobelnik

Še nedolgo nazaj je Stella predstavljala predelano verzijo svoje japonske skladbe 'Grom', z albuma 'Ta neki neki', danes pa med svoje poslušalce že pošilja svežo glasbeno poslastico, ki seveda tudi tokrat skriva delček japonskega jezika. V novi skladbi 'Takšni smo' mlada artistka tokrat spregovori o lastnem sprejemanju drugačnosti, o boju s pravili in radosti, ki bi jo morali ob lastni 'čudnosti' v resnici čutiti prav vsi.

»Sama se včasih počutim šibko v primerjavi z drugimi. Sprašujem se, kako bom sploh preživela v tem svetu, ko pa se mi zdi, da sama funkcioniram na ravni naivnega otroka. Človek ima to zanimivo sposobnost pozabiti svoje dobre lastnosti in se opreti na slabe. Se kritizirati v nedogled. V takšnih trenutkih se spomnim maminih besed »Močnejša si, kot se ti zdi.«. Šele z leti sem počasi dojela, da ima prav. Vsi smo močnejši, kot se nam mnogokrat zdi« razloži Stella in smeje doda, da smo v resnici vsi malce čudni in s tem ni nič narobe.

Foto: Katja Grobelnik

»Ljudje smo si različni, a enaki. Vsak je čuden na svoj način in zakaj ne bi tega sprejeli, se iskreno nasmejali. Kot pojem v refrenu »Kosei wo iwaō, waraō,«  kar pomeni 'Praznujmo raznolikost in se smejmo!'. To bi morali delati vsak dan. Sama z največjim veseljem spoznavam 'čudake' (smeh)«

'Takšni smo' je ustvarila skupaj s Kevinom Koradinom, s katerim pa je v preteklosti že sodelovala pri duetu 'Le spomin', ki sta ga odpeli s Samantho Mayo.

 

O VIDEOSPOTU

Skladbi prilaga tudi videospot, pri katerem je tokrat sodelovala z Žigom Gjurom, celotno vizijo pa so uresničili znotraj štirih sten videoprodukcijskega studia Halla v Mariboru. V njem nas Stella popelje v svoje 'navihano' življenje, kjer ne manjka niti bonbonov v laseh, pridružili pa so se ji tudi plesalki Maja Kovačić in Daniela Preskar, bratranec Gregor Gazvoda in simpatični psiček Yuki.