REBEKA DREMELJ – NEKOČ DALEČ NEKJE

Pesem o izgubi in človeški minljivosti

 

Po energični 'Živim za vsak dan', v kateri je nepremagljiva Rebeka Dremelj slavila življenje, danes ta z novo skladbo 'Nekoč daleč nekje' ponuja roko vsem, ki se soočajo z bolečo izgubo najdražjih. »To je najlepša in najbolj čutna pesem, ki sem jo po 'Le za kratek čas' kadarkoli izdala« pove Rebeka. Skladbi prilaga tudi videospot, ki pa smo si ga premierno lahko ogledali že včeraj zvečer.

Foto: Marja Bizjak Ažman

»Nekoč daleč nekje, se bova objeta smejala, a do takrat ti rečem le hvala« v svoji novi skladbi prepeva Rebeka Dremelj. Medtem ko je maja v zadnji 'Živim za vsak dan' slavila življenje, tokrat svojo roko ponuja vsem, ki se soočajo z bolečino izgube.

»Mislim, da je to tema, o kateri se premalo pogovarjamo. Izguba ljubljenih oseb je izjemno težka, žalovanje pa dolgotrajen proces. Takrat se srečamo s težkimi čustvi, ki jih je težko predelat. Bolečina, žalost, obup, osamljenost, jeza, obtoževanje ... lahko nas popolno prevzamejo. Sama sem vedno uteho med drugim našla v glasbi in mislim, da nisem edina« razloži in doda, da upa, da nova skladba tako pride do vseh, ki jo potrebujejo »Njen namen je, da poslušalcu nudi oporo pri žalovanju, ga vsaj malce potolaži, mu da upanje.«

Pesem na prvi pogled resda govori o slovesu, a predaja še eno pomembno sporočilo – vsi smo minljivi in ravno zaradi tega je treba čas, ki ga imamo izkoristiti v polnosti.

»Do svoje bolezni sem tudi sama nase gledala kot na nedotakljivo, resnično nepremagljivo. Takrat me je 'streznilo'. Kot vsi, sem tudi jaz minljiva. Cenim ves čas, ki mi je dan in svojim najdražjim redno povem, da jih imam rada.«

Foto: Marja Bizjak Ažman

Čeprav tematika ni lahkota, skladba kot celota odraža veliko topline, ki se bo dotaknila marsikaterega srca. Močno besedilo s premišljeno glasbeno podlago in čutno interpretacijo. Pesem je tudi tokrat delo odličnega Roka Lunačka, pod aranžma in končno produkcijo pa se podpisuje Niko Kostanjevec.

 

O VIDEOSPOTU

Rebeka skladbi prilaga tudi videospot, ponovno delo Erazma Glihe, ki pa smo si ga premierno lahko ogledali že včeraj zvečer. V njem nas Rebeka na angelskih krilih odnese v nebo in nas opomni, da četudi svojih dragih več ne vidimo, so še vedno tu. Le da sedaj kot angeli.

 

PRED REBEKO JE PESTER KONEC LETA – JAMSKA ŽENSKA IN NOV BOŽIČNI SHOW

 

Nedolgo nazaj smo lahko na družbenih omrežjih zasledili novico o prihodu monokomedije 'Jamska ženska', avtorice Emme Peirson. V čevlje svetovne uspešnice bo od decembra dalje vstopila Rebeka Dremelj, pod taktirko režiserja Ranka Babića, ki smo ga spoznali v dveh hit komedijah Moška copata ter Kriza srednjih let.

Gre za duhovit in prisrčen pogled na razlike, napake in posebnosti tako moških kot žensk, skozi sodobno žensko perspektivo. Ta navdihujoča komedija pripoveduje zgodbo o dveh popolnoma različnih bitjih, ki obupano poskušata sobivati na enem majhnem planetu – in si deliti eno kopalnico.


Glede svoje vloge v predstavi je  Rebeka povedala: "Sem noro vzhičena, vesela, hkrati živčna, ker se podajam na sebi neznano področje. Ne morem ravno reči, da se podajam samozavestno, čeprav mi vsi okoli mene govorijo, da bom to speljala z levo roko. Lepo je, da ljudje verjamejo vame, ampak vseeno sta prisotna rahla trema in strahospoštovanje do dela."

 

Če ste tudi ve tako navdušeni kot mi, imamo dobro novico:

KARTE ZA PREDSTAVO SO ŽE V PRODAJI!

'Jamska ženska' bo gostovala po vsej Sloveniji, premiera pa bo 6. decembra v Mengšu. Ne zamudite priložnosti za smeh, zabavo in čustva ki jih prinaša ta izjemna predstava.

 

Poleg Jamske ženske pa bo Rebeka Dremelj 11. decembra poskrbela tudi za NOV SPREKTAKULAREN BOŽIČNI SHOW!