Miki Vlahovič predstavlja novo skladbo

NAJ TAMBURAŠI ZAIGRAJO

»Tamburaše so izbrali poslušalci.«

 

Miki Vlahovič nas po čutnem Metulju, posvečenem očetu, plesni 'Do neba' in izpovedni 'Ostala si', s katero sta s Petro proslavila srebrno obletnico poroke, tokrat s tamburaši popelje v spomine.

Nova skladba naslika portret hrepenečega moškega, ki ob kozarcu vina iskreno spregovori o ljubezni do svojega izgubljenega dekleta in bolečini, ki jo ob tej izgubi čuti. »Naj tamburaši zaigrajo mi poslednjič tvoj refren« med drugim prepeva Miki, znan po svoji sposobnosti, da v glasbo ujame globoka čustva.

"Vsaka nota in vsaka beseda v tej pesmi prihaja iz najglobljih kotičkov mojega srca. To ni le moja zgodba, ampak zgodba mnogih med nami, ki smo ljubili, izgubili in kljub vsemu nadaljevali. V tistem nadaljevanju se skriva sreča in kar najdemo z novo pomladjo, je mnogokrat še lepše, kot to, kar smo imeli nekoč. A treba je dati času čas. Treba je predelati jesen, videti situacijo v novih barvah, se nekaj naučiti in s pomladjo prerojeni na novo zaživeti."

 

Foto: Sašo Radej

 

Novo skladbo je Miki ustvaril z Rokom Lunačkom in Krešimirjem Tomcem, vsi trije pa priznavajo, da so besedno 'tamburaši' na koncu izbrali poslušalci.

»Tekom procesa ustvarjanja smo se besedo 'tamburaši' odločili zamenjati s 'stare strune', ker nismo želeli, da ob poslušanju skladbe kdorkoli dobi prvo asociacijo »Dalmacija«. Premalo ljudi namreč ve, da so tamburaši tudi del naše slovenske glasbene tradicije. Tako sem na nekaj nastopih testiral skladbo z besedo 'stare strune', na drugih pa s 'tamburaši'. Kot dan in noč. Ljudje so začutili tamburaše, z mano prepevali in tako je ta tudi ostala v končni verziji« še razloži.

Skladbi Miki prilaga tudi videospot, tokrat delo ekipe Neo Visuals, v njem pa lahko med drugim vidimo tudi njegovo hčer Tio.

Vabljeni k ogledu!