MIŠO KONTREC – DAL TI BOM IME

»Ne glede na naš trud včasih ljudje raje kot na soncu ostanejo v senci.«

Mišo Kontrec po duetu 'Ma voli ga', odpetim s sinom Dominikom, predstavlja novo skladbo 'Dal ti bom ime', s katero nas odpelje v svet gypsy glasbe. Tej prilaga tudi videospot, v katerem pa nam med drugim z vespo razkaže lepote Prekmurja.

Miša Kontreca se verjetno vsi še dobro spomnimo kot tekmovalca šova BIG BROTHER, ne dolgo nazaj pa kot odličnega imitatorja v oddaji 'Znan obraz ima svoj glas'.

Mišo v vsem tem času nikoli ni prenehal z ustvarjanjem pristne etno avtorske glasbe, ljubezen do te pa je prenesel tudi na svojega sina Dominika, ki smo ga nedolgo nazaj lahko videli tudi v letošnji oddaji Slovenija ima talent.

Skupaj sta tako v preteklem letu izdala duet 'Ma voli ga', danes pa je čas, da se Mišo ponovno predstavi kot solo izvajalec.

Nova skladba 'Dal ti bom ime' je romski trubaški gipsy swing, poln svetlobe in veselja nad življenjem. Besedilo, delo Roka Vilčnika, sicer opeva lepoto in nedosegljivost Ljubljančanke, a hkrati preko ljubezenske zgodbe predaja pomembno sporočilo:

»Ne glede na naš trud včasih ljudje raje kot na soncu ostanejo v senci.«

Mišo je na drugi strani poskrbel za melodijo, ki pa po njegovih besedah zahvaljujoč lokaciji bivanja nastaja izjemno hitro: »Ko zjutraj vstanem in zagledam tiho, prekmursko meglo, ki kot pajčevina zastira pogled na najlepšo deželo na svetu, se duša skupaj z njo dvigne v višave, kjer me vedno najde pesem, ki se nato zlije po violini. Kot da živim sredi izvira navdiha!«

 

O VIDEOSPOTU

Skladbi dodaja tudi videospot, ki ga je z Barbaro Stančevič in Denisom Horvatom posnel na prekmurski ravnici, v baru 'Na kujkli' in v Murski Soboti. V njem nas na svoji vespi popelje po prelepi prekmurski pokrajini, za nameček pa se znajdemo še v sproščenem vzdušju njegovih spremljajočih glasbenikov.